Selectiemethoden

Een goede en betrouwbare oppas is belangrijk!
Daarom screenen we alle oppassers persoonlijk
voordat ze op de site komen.

Selectiemethoden

We screenen alle oppassers persoonlijk voordat ze op de site komen. We bekijken of de oppassers voldoen aan het Madelief profiel: betrouwbare, leuke, verantwoordelijke oppassers die het leuk vinden om dingen met kinderen te ondernemen en op tijd komen! Onze selectieprocedure bestaat uit 3 stappen:

We bekijken de ervaring, (studie) achtergrond, leeftijd en overkomen van elke oppas die zich bij ons inschrijft.

We bekijken de Facebook, Linkedin, Twitter en Instagram accounts om een beter beeld van de oppas te krijgen.

Bij de laatste stap spreken we de oppas persoonlijk + vragen we hoe ze reageren in specifieke situaties.

Stap 1 Profiel-check

Eerst bekijken we of de oppaskandidaten voldoen aan ons onze basiscriteria. We letten hierbij op ervaring, opleiding en leeftijd.

Stap 2. Online en social media check

Bij deze check kijken we of er gekke dingen te vinden zijn op het internet over de kandidaten. Facebook-profielen geven extra inzicht en helpen bepalen of de kandidaat past bij wat wij van oppassers verwachten.

Stap 3 Persoonlijk gesprek

In stap 3 nodigen we potentiële oppassers uit voor een persoonlijk kennismakingsgesprek. We interviewen de oppas en beoordelen hun oppaservaring. Hierbij leggen we kandidaten een aantal situaties voor die vaak voorkomen tijdens het oppassen. We kijken of oppassers adequaat kunnen reageren in onverwachte situaties en natuurlijk of ze passen bij het profiel van een Oppas Madelief oppas!

Mini-training

Indien de oppassers door de eerste 3 ronden zijn gekomen geven we ze een mini-oppastraining waarbij ze de "basics van het oppassen" leren. De meest voorkomende situaties tijdens het oppassen komen voorbij en de oppassers leren welke dingen ze echt moeten weten voor de ouders de deur uitgaan. Denk aan allergieën, bedtijd rituelen, telefoonnummers in geval van nood en waar de ouders zijn. Ze krijgen ook een EHBO-kaart voor kinderen mee zodat ze bij ongelukjes weten wat ze moeten doen.